Nyheter

 1. eHälsomyndigheten överklagar Datainspektionens föreläggande

  eHälsomyndigheten har överklagat Datainspektionens förelägganden mot det personliga hälsokontot Hälsa för mig. Syftet är att få klarhet i hur lagen ska tolkas eftersom eHälsomyndigheten har gjort en annan bedömning av regelverket för e-tjänsten. eHälsomyndigheten ser nu fram emot att viktiga principer kan redas ut så att en första version av Hälsa för mig snart kan öppna.

 2. "Visionen känns fortfarande lika inspirerande"

  Kritiken från Datainspektionen (DI) fick eHälsomyndigheten att skjuta upp öppnandet av Hälsa för mig. Men visionen att alla invånare ska ha rätt till sin egen hälsoinformation känns fortfarande lika inspirerande och relevant. Det säger Carl Jarnling, enhetschef för invånartjänster på eHälsomyndigheten.

 3. eHälsomyndigheten kommenterar Datainspektionens beslut om Hälsa för mig

  eHälsomyndigheten fick den 24 april Datainspektionens beslut angående tillsyn enligt personuppgiftslagen av tjänsten Hälsa för mig.

 4. Hälsa för mig allt närmare ett öppnande

  Några utmaningar kvarstår, men Hälsa för mig kommer allt närmare ett öppnande. Det säger Carl Jarnling, enhetschef för invånartjänster på eHälsomyndigheten.

 5. Hälsa för mig öppnar våren 2017

  Tidplanen för det personliga hälsokontot har uppdaterats och tjänsten kommer att öppna för Sveriges invånare under våren 2017.